Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Υπέροχα μαλλιά από τη ρίζα μέχρι την άκρη!


1. Η καλύτερη συμβουλή για γερά, υγιή μαλλιά είναι η απλότητα! Μην επαναλαμβάνεις το λάθος των γυναικών που το παρακάνουν με το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος ή το ψαλίδι για μπούκλες… Να τα χρησιμοποιείς μόνο όταν είναι απαραίτητο!
2. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παράλληλη προστασία των μαλλιών με τα σωστά προϊόντα.
3. Διαλέξε το στυλ των μαλλιών σου έτσι ώστε να σου ταιριάζει και να χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά για να το πετύχεις!
4. Το χρώμα είναι απόλυτα προσωπικό θέμα! Διάλεξε αυτό που εκφράζει την προσωπικότητά σου για να το «φοράς» με αυτοπεποίθηση και να σε βλέπουν έτσι και οι άλλοι!
5. Σε ό, τι αφορά στο μήκος: Αν το πρόσωπό σου είναι μακρύ και με γωνίες μπορείς να κόψεις πολύ κοντά τα μαλλιά σου, πάντα χωρίς υπερβολές!
6. Αν είναι στρογγυλό ή τετράγωνο, μερικές πιο μακριές τούφες μπροστά θα προσθέσουν στο πρόσωπο τις απαραίτητες γωνίες.
7. Αν είναι οβάλ, απόφυγε τα πολύ κοντά μαλλιά και προτίμησε ένα μήκος που θα μακραίνει το πρόσωπο.



Ιδού τα tips της ειδικού για να προστατέψεις την υγεία των μαλλιών σου:



συμβουλές how-to
:

1. Για να ενισχύσεις την υγεία των μαλλιών σου, ακολούθησε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο που να περιλαμβάνει όλες τις ομάδες των τροφών. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, «εξισορρόπησε» τη διατροφή σου με συμπληρώματα βιταμινών.
2. Για τον ίδιο λόγο, όταν λούζεσαι, κάνε μασάζ στο τριχωτό με τα ακροδάχτυλα και όχι τα νύχια. Βάλε το conditioner στις τούφες των μαλλιών —όχι στις ρίζες— και ξέβγαλε με δροσερό έως κρύο νερό.
3. Παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία των μαλλιών είναι η χρήση πολλών χημικών, η κακή, ελλιπής διατροφή, η κακομεταχείρισή τους (τράβηγμα κ.λπ.), η υπερβολική χρήση προϊόντων — ακόμα και το έγκαυμα από τον ήλιο.
4. Σοβαρή τριχόπτωση είναι όταν δεις να εμφανίζονται ξαφνικά «φαλακρά» σημεία στο τριχωτό της κεφαλής. Τότε πρέπει να απευθυνθείς σε δερματολόγο. Το ίδιο ισχύει και αν αρχίσεις να χάνεις περισσότερες από 100 τρίχες την ημέρα, για αρκετές εβδομάδες.
5. Το στρες και οι συναισθηματικοί παράγοντες παίζουν τεράστιο ρόλο στην υγεία των μαλλιών. Συχνά μάλιστα, οι επιπτώσεις τους εμφανίζονται πολλούς μήνες αργότερα.
6. Μύθοι σχετικά με την τριχόπτωση είναι ότι πρέπει να κόβεις συχνά τα μαλλιά για να «μεγαλώσουν» ή ότι δεν πρέπει να τα βουρτσίζεις τακτικά!
7. Και μην ξεχνάς: να χρησιμοποιείς ειδικά προϊόντα που δυναμώνουν τα μαλλιά και τους παρέχουν ουσιαστικά θρεπτικά στοιχεία.

www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου