Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Red Hot Lips !!!!

Το φλογερό κόκκινο κραγιόν (εξακολουθεί να) είναι τάση!



Κάθε χειμώνα το κόκκινο κάνει αισθητή την παρουσία του στη χρωματική παλέτα του μακιγιάζ, φέτος όμως, την κάνει πιο έντονα από ποτέ: Φλογερό ή και πιο σκούρο, ματ ή γυαλιστερό, το κόκκινο πρωταγωνιστεί για μία ακόμα φορά, όχι μόνο στις πασαρέλες των σχεδιαστών, αλλά και στις εμφανίσεις των stars. Δεν είναι δύσκολο να το υιοθετήσεις, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη προσοχή κατά την εφαρμογή του -αφού οποιαδήποτε ατέλεια θα φανεί κατευθείαν- καθώς και στην απόχρωση που θα επιλέξεις, ώστε να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου. Σε γενικές γραμμές έχε υπόψη σου ότι στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες ταιριάζουν τα κόκκινα που στη βάση τους έχουν το μπλε, είναι δηλαδή πιο ψυχρά, ενώ για τις σκουρόχρωμες επιδερμίδες, οι πορτοκαλοκόκκινες αποχρώσεις είναι οι πιο κολακευτικές.



Για να επιτύχεις πιο διακριτικό και φυσικό αποτέλεσμα, ο makeup artist Dick Page συμβουλεύει να εφαρμόσεις λίγο κραγιόν στο κέντρο του κάτω χείλους και στη συνέχεια να το απλώσεις σε ολόκληρη την επιφάνεια των χειλιών χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Αν αντίθετα το ζητούμενό σου είναι η ένταση, άπλωσε το κραγιόν με πινελάκι ή κατευθείαν από τη συσκευασία, προσοχή όμως στην υπερβολική ποσότητα, η οποία μπορεί να «βάψει» ακόμα και τα δόντια. Σε αυτή την περίπτωση, απομάκρυνε την περίσσεια ποσότητα με το παλιό, κλασικό τρικ –που συνιστά και ο Dick Page: Απλά τοποθέτησε το δείκτη του χεριού σου στο στόμα, πιέζοντας απαλά τα χείλη γύρω από αυτό και τράβηξε το προς τα έξω. Έτσι η περιττή ποσότητα του κραγιόν θα αποτυπωθεί στο δάχτυλό και όχι στα δόντια σου.

Πώς όμως θα επιτύχεις άψογο αποτέλεσμα και σωστή εφαρμογή; O make up artist Γιάννης Μαρκετάκης συμβουλεύει «Προετοιμάστε τα χείλη πριν φορέσετε το κραγιόν, κάνοντας το περίγραμμα με μολύβι χειλιών σε μία απόχρωση που ταιριάζει με το κραγιόν. Στη συνέχεια, εφαρμόστε το κραγιόν χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και δουλέψτε το χρώμα στις φυσικές πτυχώσεις των χειλιών. Σκουπίστε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα χαρτομάντιλο, και εφαρμόστε ξανά το κραγιόν. Για να πετύχετε βελούδινο φινίρισμα, περάστε λίγη πούδρα πάνω από τα χείλη μέσα από ένα λεπτό χαρτομάντιλο».

Όσο για το υπόλοιπο μακιγιάζ, αν θέλεις να φορέσεις κόκκινο κραγιόν το πρωί, δημιούργησε μια φυσικά λαμπερή βάση με το κατάλληλο φον ντε τεν, τόνισε τα μάτια με αρκετές στρώσεις μάσκαρα και δώσε χρώμα υγείας στα ζυγωματικά, ενώ για βραδινό look ακολούθησε τα παραπάνω βήματα, άπλωσε στα χείλη λίγη διάφανη πούδρα που θα σταθεροποιήσει περισσότερο το κραγιόν και πρόσθεσε μία γραμμή μαύρο eyeliner - έτοιμη!

www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου