Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πώς να σβήσετε ΟΛΑ τα post σας στον τοίχο σας στο Facebook - και να καθαρίσετε το Timeline!

Το Facebook έχει κάνει πιο εύκολο από ποτέ να μοιραστούμε τις σκέψεις και τις φωτογραφίες μας - αλλά και να μας θυμίζει σκέψεις και φωτογραφίες του παρελθόντος που θα θέλαμε να ξεχάσουμε. Ενώ στην παλιά μορφή προφίλ το παρελθόν έμενε θαμμένο, όσοι έκαναν τη μετάβαση στο Timeline είδαν όλα τους τα άπλυτα, απ' όταν πρωτοξεκίνησαν το facebook, στη φόρα. Στο σημερινό μας άρθρο θα σας δείξουμε μερικούς εύκολους και αυτοματοποιημένους τρόπους να καθαρίσετε τον τοίχο του προφίλ σας.

Θυμάστε εκείνη την ημίγυμνη φωτογραφία σας που ποστάρατε μεθυσμένοι στο Facebook πριν από ενάμισι χρόνο? Εκείνον τον passive aggresive διάλογο που είχατε στον τοίχο σας με εκείνο τον φίλο πρόπερσι, που κατέληξε στο να μην έχετε μιλήσει έκτοτε? Τη χυλόπιτα στην οποία 40 φίλοι σας έκαναν like? Αν όχι, δεν πειράζει. Αν επιλέξατε να ενεργοποιήσετε το προφίλ τύπου Timeline στο Facebook, όλοι οι φίλοι σας θα μπορούν να δουν και να θυμηθούν τις χρυσές αυτές στιγμές.Ευτυχώς, χάρη στη μαγεία του scripting και την αρέσκεια των υπολογιστών στο να κάνουν επαναλαμβανόμενα πράγματα, δεν χρειάζεται να φάτε ώρες (ή μέρες) για να σβήσετε ένα-ένα όλα τα ντροπιαστικά κατάλοιπα του παρελθόντος.
Τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές, η μετάβαση στο Timeline δεν έχει ακόμα γίνει υποχρεωτική. Αν δεν έχετε μεταβεί ακόμα με τη θέλησή σας στο Timeline, μην το κάνετε! Όχι ακόμα, τουλάχιστον. Έχοντας τον παλιό τύπο προφίλ είναι πολύ πιο εύκολο να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας για να σβήσετε τα πάντα, έτσι ώστε όταν μεταβείτε στο Timeline, να έχετε ένα προφίλ που να τρίζει από καθαριότητα.

Σημείωση 1: Απ' ότι διαβάζω, όλοι οι χρήστες θα ξεκινήσουν να μεταφέρονται υποχρεωτικά στο Timeline μετά τις 14 Ιανουαρίου 2012, οπότε έχετε περιορισμένο χρόνο για να εφαρμόσετε το πρώτο μέρος του οδηγού μας.

Σημείωση 2: Επειδή το facebook αλλάζει κάθε τόσο, αν διαβάζετε αυτό το άρθρο κάποιους μήνες (ή χρόνια) μετά τη δημοσίευσή του, δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε πως οι παρακάτω συμβουλές θα εξακολουθούν να λειτουργούν.

Το μαγικό κουμπί (αν δεν έχετε το Timeline)

Για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος, χρειάζεται να τρέχετε τον Firefox. Δεν είναι ανάγκη να τον κάνετε τον default browser σας αν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο, απλά να τον εγκαταστήσετε σαν δεύτερο για να ακολουθήσετε τις οδηγίες μας.

Greasemonkey

Τρέχοντας λοιπόν τον Firefox, εγκαθιστούμε το πρόσθετο Greasemonkey από το παρακάτω link:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/greasemonkey/


Πηγή : pcsteps.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου