Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Έδωσε το σπέρμα του και τώρα του ζητούν διατροφή


Ακριβά κινδυνεύει να στοιχίσει η δωρεά σπέρματος εκ μέρους 52χρονου γερμανού καθηγητή, καθώς το λεσβιακό ζευγάρι που μεγαλώνει τώρα το παιδί του ζητά διατροφή για να καλύψει τις ανάγκες του.

Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel ο Κλάους Σρέντερ, δώρισε το σπέρμα του στο ζευγάρι πριν πέντε χρόνια, απαντώντας σε σχετική αγγελία που είχαν βάλει οι δύο γυναίκες. Τότε το ζευγάρι είχε δεσμευτεί ότι δεν επρόκειτο να διεκδικήσουν κάποιου είδους οικονομική βοήθεια.

Ο κ. Σρέντερ που είναι άτεκνος, μετά τη γέννηση του παιδιού ανέλαβε το ρόλο του "βοηθητικού πατέρα" και έβλεπε τον μικρό μία φορά το μήνα, χωρίς ωστόσο να συνεισφέρει με άλλο τρόπο. Τώρα όμως μάλλον τα πράγματα άλλαξαν και αξιώνουν να τους καταβάλει διατροφή για τα έξοδα του παιδιού.

Το Spiegel αναφέρει επίσης ότι λόγω των προβλέψεων του γερμανικού οικογενειακού δικαίου, είναι πολύ πιθανόν να κερδίσουν την υπόθεση. Ο νομοθέτης αναφέρει ότι ελάχιστη σημασία έχουν οι δεσμεύσεις που ενδεχομένως έχουν συμφωνηθεί μεταξύ του δωρητή και των ληπτών σπέρματος. Εφόσον η πατρότητα δεν αμφισβητείται, ο πατέρας υποχρεούται να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού.


Πηγή: www.seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου