Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Απολέπιση και σπιτικές μάσκες προσώπου!!!!!



Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε μια καλή απολέπιση. Η απολέπιση γίνεται χρησιμοποιώντας λίγη ζάχαρη ή αλάτι (για πιο βαθύ καθαρισμό), με λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη και κρεμοσάπουνο. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και κάνουμε ένα απαλό και κυκλικό μασάζ στην περιοχή που θέλουμε να καθαρίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, αφήνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.
Προσοχή: προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη και πιο σπάνια το αλάτι διότι η περιεκτικότητα του αλατιού σε ιώδιο είναι μεγάλη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βδομάδα στο δέρμα. Μία φορά το μήνα δεν θα προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα.
Η απολέπιση σταματάει όταν αρχίσουμε να νιώθουμε ότι σιγά σιγά οι κόκκοι του μείγματος μας έχουν δημιουργήσει στο δέρμα μια αίσθηση φρεσκάδας. Ουσιαστικά το τρίβουμε για 3-4 λεπτά.Αφού τελειώσετε με την απολέπιση θα πρέπει να συνεχίσετε με δύο τρεις μάσκες προσώπου ακόμα. Συνταγές για τις μάσκες αυτές θα σας προτείνουμε σε επόμενα αφιερώματα.
Αν τώρα θέλετε να ξεκινήσετε από σήμερα το καθαρισμό μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι να απλώσετε με την βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι λίγο γάλα εβαπορέ στο δέρμα και να το αφήσετε για 10 λεπτά, μέχρι ουσιαστικά να νιώσετε ότι αρχίζει να σας τραβάει λίγο. Αυτή η μάσκα βοηθάει στον καθαρισμό και λευκαίνει το δέρμα.
Σε περίπτωση που το δέρμα έχει ερεθιστεί λίγο μην ανησυχήσετε, είναι λόγω της τριβής των κόκκων. Όταν τελειώσει ο καθαρισμός έχοντας κάνει και τις υπόλοιπες μάσκες, θα βάλετε λίγη κρέμα προσώπου και ο ερεθισμός θα απομακρυνθεί μέσα σε λίγη ώρα (το πολύ 1-2 ώρες). Μην ξεχνάτε πάντα μετά τον καθαρισμό, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε ερεθισμό βάζουμε κρέμα προσώπου!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου