Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΦΑΓΗΤΟ ΤΟΥ ....ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ!!

Μετά το σπίτι του μέλλοντος, ή τα αυτοκίνητα του μέλλοντος, έρχεται και το… φαγητό του μέλλοντος!
Δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε πως στη μετά Μνημονίου εποχή, αυτή ντε με τις περικοπές των μισθών και τις αυξήσεις των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης …  θα πεινάσουμε!
Η λύση βρίσκεται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας, πετάει γύρω μας, η τριγυρνάει κάτω από τα πόδια μας.
Ο  λόγος για…. τα έντομα!
 Όπως υποστηρίζει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, τα έντομα είναι η λύση στο ζήτημα της πείνας και ήδη η κατανάλωση τους μελετάται ως υποκατάστατο του κρέατος ή του ψαριού.
Τα μεγαλύτερα ατού των  εντόμων ? …  Είναι διαθέσιμα  σε τεράστιες ποσότητες , διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως σίδηρο, πρωτεΐνες,  ψευδάργυρο και βιταμίνες  !!
Επιπλέον, είναι πολύ πρακτική η εκτροφή τους καθώς χρειάζονται πολύ λιγότερο νερό και εκτάσεις για να αναπαραχθούν και να εκτραφούν απ ότι τα παραδοσιακά οικόσιτα ζώα.
Τώρα αν δεν σας ενθουσιάζει και πολύ η ιδέα να …. Φάτε το μεσημέρι ταραντούλες με πατάτες στο φούρνο …. Θα πρέπει  να συνηθίζετε σιγά σιγά, καθώς ο Οργανισμός αναμένεται να εκδώσει συστάσεις ως το τέλος του 2010 προς όλα τα μέλη του, ενθαρρύνοντας τα επισήμως να εισάγουν τα έντομα στην διατροφή τους.
Άλλωστε ειδικοί και ψυχολόγοι υποστηρίζουν πως η αποστροφή μας στα έντομα είναι καθαρά….. ψυχολογικό θέμα.

2 σχόλια:

  1. Tελεια...κι οτι ελεγα τι να τις κανω τις κατσαριδες που εχω σπιτι μου....θα τις κανω στο φουρνο με πατατες! Αυτα ειναι ιδεες...θα δειχνουν κ στο Μαστερ Σεφ συνταγες μ σαρανταποδαρουσα σ λιγα χρονια δλδ;;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή