Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Mύθοι και κυτταρίτιδα!


  • Η κυτταρίτιδα είναι απλώς λίπος

Η κυτταρίτιδα δυστυχώς είναι κάτι παραπάνω από απλό λίπος. Είναι το ΛΙΠΟΣ που αντιστέκεται περισσότερο στις δίαιτες και στην εξάσκηση, καίγεται πολύ δύσκολά και άρα ο δρόμος για υπέροχα πόδια και γλουτούς χωρίς κυτταρίτιδα είναι μακρύς και δύσκολος. Συγκεκριμένα η κυτταρίτιδα είναι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης λίπους βαθιά κάτω από το δέρμα.

  • Μόνο οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα,

Παρόλο που η κυτταρίτιδα είναι ‘προνόμιο’ των γυναικών, οι άντρες δεν έχουν ανοσία σε αυτήν. Συγκεκριμένα , η εμφάνιση της κυτταρίτιδας στο μπροστινό μέρος των μηρών είναι ανάλογη ανάμεσα στις γυναίκες και τους άντρες.

  • Μόνο οι μεγαλύτερες γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα.

Όλοι έχουμε δει και νεαρά κορίτσια να εμφανίζουν κυτταρίτιδα στα πόδια, τους γλουτούς και την κοιλιά τους. δυστυχώς η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις ηλικιακές. Πάντως, αν είστε νεαρή και εμφανίζεται κυτταρίτιδα θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε και να την μειώσετε γιατί το πέρασμα του χρόνου θα επηρεάσει αρνητικά την κυτταρίτιδα σας.

  • Η κυτταρίτιδα καίγεται με ειδικές ασκήσεις.

Η κυτταρίτιδα είναι περισσότερο ένα πρόβλημα υγείας και λιγότερο ένα πρόβλημα εμφάνισης. Επίσης δεν είναι ίδια με το κοινό λίπος όπως ήδη αναφέρθηκε. Μην εμπιστεύεστε κανέναν που σας υπόσχετε γρήγορη απώλεια της κυτταρίτιδας με ειδικές ασκήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε.

  • Μόνο άτομα με επιπλέον κιλά έχουν κυτταρίτιδα.

Και αυτό είναι ένα μύθος. Η κυτταρίτιδα δεν έχει καμιά σχέση με το εάν το άτομο ου υποφέρει από αυτήν είναι υπέρβαρο, με λίγα παραπάνω κιλά ή αδύνατο. Πολλές γυναίκες με υπέροχη σιλουέτα εμφανίζουν κυτταρίτιδα. Άλλωστε η εμφάνιση της είναι αποτέλεσμα διάφορων παραγόντων όπως οι ορμόνες, η διατροφή και το κατά πόσον γυμνάζεται κανείς.

  • Πίνοντας πολύ νερό μειώνετε την κυτταρίτιδα.

Όσο νερό και αν καταναλώσετε δεν θα εξαφανίσετε την κυτταρίτιδα σας. Πάντως, το νερό θα βελτιώσει την υγεία της επιδερμίδας σας και σίγουρα θα δείχνετε πιο λαμπερές. Γενικότερα, τα 2 λίτρα ή 8 ποτήρια νερού την ημέρα είναι απαραίτητα.

  • Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να μειώσετε την κυτταρίτιδα σας

Και βέβαια μπορείτε να μειώσετε την όψη φλοιού πορτοκαλιού στην επιδερμίδα σας, όμως μην περιμένετε θαύματα, ούτε θα την ξεφορτωθείτε σε μια μέρα। Θέλει πολύ κόπο και θυσίες. Δίαιτα και γυμναστική. Δοκιμάστε κάποια κρέμα που εμπιστεύεστε και να είστε επιμελής στην εφαρμογή της. Τέλος μην ξεχνάτε να απολεπίζεστε πριν από την χρήση της κρέμας.


micasecrets.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου