Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

πώς αντιμετωπίζεται Κυτταρίτιδα????


Τι μπορεί να βοηθήσει;

Αν και δεν ευθύνονται άμεσα, το αυξημένο σωματικό βάρος και οι συχνές αυξομειώσεις του δρουν επιβαρυντικά και επιδεινώνουν την εικόνα της κυτταρίτιδας. Η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, σε συνδυασμό με επαρκή και συστηματική σωματική δραστηριότητα, που διατηρεί γρήγορο τον μεταβολισμό και τονώνει το μυϊκό σύστημα, μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την εικόνα του δέρματος.

Μια ισορροπημένη και με ποικιλία διατροφή φαίνεται να είναι καθοριστική: η επαρκής πρόσληψη φρούτων και λαχανικών προσφέρει, μεταξύ άλλων, πληθώρα αντιοοξειδωτικών βιταμινών, απαραίτητων για την προστασία του συνδετικού ιστού και των αγγείων, τα δημητριακά ολικής άλεσης και τα όσπρια συμβάλλουν στον έλεγχο της όρεξης και προσφέρουν φυτικές ίνες απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του εντέρου και τη «φυσική» αποτοξίνωση που αυτή συνεπάγεται. Επιπλέον, η επαρκής πρόσληψη υγρών από διάφορες πηγές, η αποφυγή της υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού και η μείωση της πρόσληψης ολικού και κορεσμένου λίπους, κυρίως από ζωικά προϊόντα, είναι απαραίτητες κινήσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιβαρυντικών παραγόντων της κυτταρίτιδας.

Με δεδομένο ότι το να αλλάξει κανείς την κληρονομικότητα ή τους όποιους ορμονικούς παράγοντες που προδιαθέτουν σε κυτταρίτιδα είναι μάλλον απίθανο, η αποτελεσματικότερη και συγχρόνως ασφαλέστερη και, γιατί όχι, οικονομικότερη λύση είναι να βελτιώσει τη διατροφή του και να αυξήσει τη σωματική του δραστηριότητα।

www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου