Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Δώρα για Κροίσους

Σε εποχή κρίσης υπάρχουν κι αυτά: Ουίσκι αξίας ενός εκατομμυρίου, πανάκριβα αυτοκίνητα, κρουαζιέρες, σπάνια διαμάντια, ακόμη κι ένα θεματικό πάρκο. Μερικές από τις εξωφρενικές προτάσεις δώρων του περιοδικού «Robb Report», που όμως προορίζονται μόνο για δισεκατομμυριούχους. Γιατί μόνον αυτοί μπορούν να προσφέρουν τόσο ακριβά δώρα ή να περιμένουν να τους τα προσφέρουν. 

Η λίστα έχει στόχο να «βοηθήσει» τους πάμπλουτους στην επιλογή των δώρων τους. Απαξ και οι συντάκτες του περιοδικού γνώριζαν ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα, έψαξαν και βρήκαν πανάκριβα, σπάνια και πρωτότυπα δώρα για να προτείνουν.

Στην κορυφή των προτάσεων είναι μία σούπερ κρουαζιέρα διάρκειας τριών εβδομάδων, με υπερπολυτελές γιοτ για δέκα άτομα, στο βορειοανατολικό πέρασμα της Αρκτικής. Η κρουαζιέρα, που γίνεται μόνον το καλοκαίρι, κοστίζει πάνω από 33 εκατομμύρια ευρώ. 

Ακολουθεί ένα δώρο που θα ενθουσιάσει μικρά ή μεγάλα παιδιά: ένα θεματικό πάρκο με πλήρες rollercoaster και καρουζέλ, που θα δημιουργηθεί στον κήπο του σπιτιού τού παραλήπτη. Eνα δώρο που ομολογουμένως θα ξετρελάνει, όπως και η τιμή του, αφού θα στοιχίζει 15.300.000 ευρώ. 

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται μία συλλογή που αποτελείται από δεκατρία κόκκινα διαμάντια, τα οποία είναι από τους σπανιότερους πολύτιμους λίθους στον κόσμο. Η αξία του δώρου φτάνει τα 11.500.000 ευρώ, αλλά θα κάνει σίγουρα ευτυχισμένη κάθε γυναίκα που θα τα παραλάβει.

Και αν τα διαμάντια είναι πάντα ο καλύτερος φίλος των γυναικών, σίγουρα τα γρήγορα αυτοκίνητα είναι ο καλύτερος φίλος των ανδρών. Τι καλύτερο δώρο από δύο μοντέλα Bugatti «σε πακέτο». Η μία είναι το νέο μοντέλο της σούπερ Bugatti Veyrοn 16.4 και η άλλη η vintage Bugatti 57SC Corsica Four - Place Open Tourer toy του 1936. Τα δύο σούπερ αυτοκίνητα, όταν φτάσουν μπροστά από το γκαράζ του τυχερού παραλήπτη, θα τον ενθουσιάσουν, όσο πλούσιος κι αν είναι. Ομως, η τιμή τους -πακέτο- φτάνει τα 7.400.000 ευρώ.

Και για τους άνδρες που μεγάλωσαν με τον μύθο της ταινίας «Top Gun», όπου πρωταγωνιστούσε ο νεαρός τότε Τομ Κρουζ, και θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους κυριολεκτικά στα ύψη, ένα ονειρεμένο δώρο είναι τέσσερις ημέρες μαθημάτων για οκτώ άτομα στο τιμόνι μαχητικού jet L-39, στον ουρανό της Αριζόνας. Δώρο που θα αφήσει τις καλύτερες αναμνήσεις, αλλά στοιχίζει γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ. 

Τα επόμενα δώρα της λίστας του περιοδικού «Robb Report» δεν είναι τόσο «ακριβά» σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά δεν τους λείπει η αποκλειστικότητα. Εκεί, συναντάμε δύο εταιρείες που συνεργάζονται, συνδυάζοντας το υψηλό γούστο και την απίθανη ποιότητα, δηλαδή το σπάνιο ουίσκι Macallan πενήντα ετών και τα κρύσταλλα Lalique, από τα οποία είναι κατασκευασμένο το μπουκάλι που εμφιαλώνεται το διάσημο ουίσκι, το οποίο κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό. Το κάθε ουίσκι στοιχίζει 1,1 εκατομμύριο ευρώ. 

Ακολουθούν πολύτιμα ρολόγια ανδρικά και γυναικεία της εταιρείας Van Cleef & Arpels αξίας 720.000 ευρώ, ενώ για τους λάτρεις του καλού καφέ πρόταση είναι ένα πακέτο του σπέσιαλ καφέ Lamill Coffee Connoisseur Package, αξίας 120.000 ευρώ.


espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου