Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Τύποι δέρματος και κατάλληλη περιποίηση!!!

Το ευαίσθητο: Συνήθως το έχουν γυναίκες με λευκή επιδερμίδα και ανοιχτόχρωμα μάτια. Αντιδρά κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες και παρουσιάζει δυσανεξία σε πολλά συστατικά των σκευασμάτων. Αν ανήκετε σ'αυτή την κατηγορία να ξέρετε ότι το δέρμα σας είναι ιδιαίτερα ευάλωτο και χρειάζεστε σίγουρα φροντίδα. Συνήθως χρειάζεστε την ίδια περιποίηση με το ξηρό δέρμα, αλλά πρέπει να είστε προσεκτικές καθώς τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι extra υποαλλεργικά. Προτιμήστε ένα καθαριστικό προσώπου με υδατική δράση και εξισορρόπηση του PH. Μην παραβλέψετε να εφαρμόσετε στο εσωτερικό του μπράτσου πριν την χρήση στο πρόσωπο ώστε να είστε σίγουρη ότι δεν θα σας προκαλέσει κόκκινα σημάδια και αλλεργία.

Το ξηρό: Είναι διάφανο, ευαίσθητο, με μικρά αγγεία και πόρους, συχνά ξεφλουδίζει ενώ σε περιοχές όπως τα μάγουλα έχει άγρια υφή. Μην χρησιμοποιείτε νερό για τον καθαρισμό σας αλλά ένα ενυδατικό γαλάκτωμα χωρίς οινόπνευμα. Χρησιμοποιήστε κρέμα ενυδάτωσης κυρίως την νύχτα και επιλέξτε προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες Α και C.

Το λιπαρό: Κύριο χαρακτηριστικό αυτού του τύπου είναι η έντονη γυαλάδα κυρίως στην μύτη, το μέτωπο και το πιγούνι. Αντιμετοπίζει ευκολότερα το κρύο και παρουσιάζει δυσανεξία στην υγρασία και την μεγάλη ζέστη. Το λιπαρό δέρμα εξαφανίζει σε μόλις λίγες ώρες το μακιγιάζ αλλά θετικό είναι ότι καθυστερεί να εμφανίσει ρυτίδες. Φροντίστε να κρατάτε το δέρμα καθαρό και επιλέξτε καθαριστικό με αφρώδη μορφή. Η υδατική κρέμα να είναι oil free και φροντίστε να κάνετε συχνά απολέπιση, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Το μεικτό-κανονικό: Είναι το περισσότερο ανεκτικό δέρμα, τόσο στις υψηλές όσο και στις χαμηλές θερμοκρασίες. Δεν χρειάζεται τόσο εντατική περιποίηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το αφήσετε στο έλεός του. Χρειάζεστε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα πρωί και βράδυ μετά από έναν καθαρισμό πλούσιο σε βιταμίνες.

Image

Σε όλες τις περιπτώσεις προτιμήστε τα προϊόντα που δεν περιέχουν παράγωγα πετρελαίου και προσοχή η υπερβολή επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα. Μην ξεχνάτε πως μια μάσκα ρυθμιστική ανα διαστήματα είναι ένα καλό δώρο για το δέρμα σας.

ΠΗΓΗ WEB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου