Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

μέθοδος της αποτρίχωσης με ηλεκτρόλυση έχει καλά αποτελέσματα τι πρέπει να ξέρουμε για αυτήν;


Η ηλεκτρόλυση είναι μια μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης η οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του σώματος αλλά κυρίως στο πρόσωπο και στο μπικίνι. Η αποτρίχωση με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης απαιτεί μια ειδική συσκευή και έναν ειδικό έμπειρο αισθητικό ή γιατρό για την εφαρμογή της.


Η ηλεκτρόλυση βοηθάει στην αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, καταστρέφοντας μόνιμα τον θύλακα της τρίχας, χρησιμοποιώντας μια μέθοδο που βασίζεται σε χημικές αντιδράσεις. Συνήθως μια μόνο θεραπεία δεν είναι αρκετή και ίσως να χρειάζεται να επαναληφθεί η μέθοδος για μόνιμο αποτέλεσμα.


Πως γίνεται


Η μέθοδος της αποτρίχωσης με ηλεκτρόλυση εφαρμόζεται σε κάθε τρίχα ξεχωριστά. Μια λεπτή βελόνα τοποθετείται στον θύλακα της τρίχας και έπειτα ηλεκτρικό ρεύμα την διαπερνάει. Έτσι καταστρέφεται ο θύλακας ο οποίος είναι απαραίτητος για την δημιουργία μιας νέας τρίχας. Χρειάζεται προσοχή, καθώς ο αισθητικός ή ο ειδικός γιατρός που εφαρμόζει την θεραπεία θα πρέπει να είναι καλά εκπαιδευμένος και έμπειρος έτσι ώστε η βελόνα να μην διεισδύει μέσα στο δέρμα. Εάν η μέθοδος δεν εφαρμοστεί σωστά και δεν τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής, υπάρχει κίνδυνος ερεθισμού και μόλυνσης. Μια διαφορετική μέθοδος είναι ο ηλεκτρισμός να διοχετευτεί στον θύλακα μέσω της ίδιας της τρίχας. Αυτή η παραλλαγή είναι πιο ασφαλής και λιγότερο επώδυνη.


Πως καταστρέφεται ο θύλακας της τρίχας;


Το περιβάλλον του θύλακα της τρίχας, είναι αρκετά υγρό. Το μηχάνημα της ηλεκτρόλυσης εκμεταλλεύεται αυτό το γεγονός. Καθώς το περιβάλλον του θύλακα έχει διάφορα συστατικά, χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση διαχωρίζει το νερό από τα στοιχεία του νατρίου προκαλώντας την μετατροπή του στο αρκετά όξινο υδροξείδιο του νατρίου. Αυτό με την σειρά του διαβρώνει και καταστρέφει εντελώς τον θύλακα, ο οποίος δεν μπορεί πια να δημιουργήσει μια νέα τρίχα.


Η αποτρίχωση με την μέθοδο της ηλεκτρόλυσης ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα τριχοφυΐας, αλλά και σε περιπτώσεις όπου χρειάζεστε ένα μόνιμο αποτέλεσμα. Το ποσοστό επιτυχίας της εξαρτάται από την εμπειρία και την δεξιοτεχνία του αισθητικού, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε το κατάλληλο κέντρο αισθητικής και να μην την επιχειρήσετε μόνοι σας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου