Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Τα περισσότερα αυτογκόλ που μπήκαν σε έναν αγώνα

Η Μπράιτον στον αγώνα κυπέλλου με την Λίβερπουλ σκόραρε τέσσερις φορές αλλά έχασε με ...6-1 καθώς τα τρία από αυτά ήταν αυτογκόλ. Πόσα όμως είναι τα περισσότερα τέρματα που έχει βάλει ποτέ ομάδα στην εστία της; Είναι πολύ περισσότερα από τα τρία της Μπράιτον;

Κομματάκι ναι. Εκατόν σαράντα εννέα καταγραμμένα (149) αυτογκόλ στο ρεκόρ γκίνες!

Όχι δεν έγινε κάποιο λάθος στην πληκτρολόγηση. 149. Τόσα αυτογκόλ έβαλε η Ολιμπίκ Λ'Εμίρν, ομάδα από τη Μαγαδασκάρη σε αναμέτρηση με την Αντέμα για το πρωτάθλημα. Μάλιστα το τελικό 149-0 είναι και η μεγαλύτερη νίκη σε αγώνα ποδοσφαίρου που έχει καταγραφεί και αυτή επίσημα στο ρεκόρ γκίνες.

Το ματς έγινε στις 31/10/2002 και οι παίκτες της Ολιμπίκ από το ξεκίνημα του μέχρι το φινάλε άρχισαν να σκοράρουν στο τέρμα τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις των διαιτητών στους αγώνες των πλέι-οφ για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Το ποτήρι της οργής ξεχείλισε στο προηγούμενο παιχνίδι όπου η Ολιμπίκ ήρθε ισόπαλη 2-2 με την DSA η οποία ισοφάρισε στο τέλος με αμφισβητούμενο πέναλτι. Ενα αποτέλεσμα που έδωσε το πρωτάθλημα μαθηματικά στην Αντέμα.

Κατά τη διάρκεια του ματς-παρωδία- όπου η Ολιμπίκ έβαζε αυτογκόλ κάθε περίπου ...36 δεύτερα(!)- οι ποδοσφαιριστές της Αντέμα κοιτούσαν σαστισμένοι το τι συνέβαινε, ενώ οι θεατές απαιτούσαν εξαγριωμένοι την επιστροφή των χρημάτων που έδωσαν για το εισιτήριο της ...φιέστας για το πρωτάθλημα.

Το ...μάρμαρο του 149-0 πλήρωσε κυρίως ο τεχνικός της Ολιμπίκ, Ζάκα Μπε, καθώς θεωρήθηκε ως ο εμπνευστής της διαμαρτυρίας. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Μαγαδασκάρης τον τιμώρησε με 3 χρόνια αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση αλλά και απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα της χώρας. Η ίδια ποινή, αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν, επιβλήθηκε και σε τέσσερις παίκτες της ομάδας.

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές- και των δύο συλλόγων- έλαβαν σύσταση ότι σε παρόμοια περίπτωση θα τιμωρηθούν αυστηρά, ενώ ο μόνος που την γλίτωσε ήταν ο διαιτητής.

Πηγή : http://www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου