Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες (15/1/11)

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες (15/1/11)
Κάντε ακόμη περισσότερο σεξ όσο μεγαλώνετε, όχι λιγότερο 

Η σεξουαλική ζωή των ανδρών μπορεί να μοιάζει τελικά με μύθο του Αισώπου. Καθώς τα χρόνια περνούν και η σεξουαλική επιθυμία εξασθενίζει, οι άνδρες μπορεί να σταματήσουν το ζευγάρωμα με τον ενθουσιασμό τους να μοιάζει με αυτόν των κουνελιών και να γίνουν περισσότερο σαν αλεπούδες, τα μοναχικά ζώα που κάνουν σεξ μόνο σε περίοδο αναπαραγωγής. 

Ηθικό δίδαγμα: Ακόμα και αν είστε ευχαριστημένοι σαν κουνέλια τώρα, μην πάρετε τη σεξουαλική σας ζωή για δεδομένη. Θα μπορούσατε να μεταλλαχθείτε σε …αλεπού. 

«Οι άνδρες μπορούν να πάρουν μέτρα για να προστατεύσουν τη σεξουαλικότητά τους για όλη τους τη ζωή», επισημαίνει ο Jim Pfaus, καθηγητής ψυχολογίας και νευρολογίας στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, ο οποίος μελετά τη βιολογία της λίμπιντο. Με τη συντήρηση της σεξουαλικής ορμής, η γενιά μας μπορεί να κρατήσει την επαφή μέχρι τελικής πτώσεως ή τουλάχιστον το ελπίζω.» 

Δεν υπάρχει βιολογική αιτία, για την οποία ένας άνδρας να μην μπορεί να έχει ισχυρή λίμπιντο ακόμη κι όταν γεράσει, σύμφωνα με τον David Rowland, ειδικό σε θέματα σεξ και καθηγητή ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Valparaiso. «Είναι μύθος ότι η σεξουαλική ορμή μειώνεται αυτόματα στους άνδρες όταν γερνούν», σημειώνει. «Πολλοί άνδρες στα 60 και τα 70 τους τρέχουν στο φαρμακείο για Viagra. Παρόλα αυτά η σεξουαλική επιθυμία μπορεί να χαθεί με το πέρασμα του χρόνου εξαιτίας των καθημερινών προβλημάτων, της συναισθηματικής έντασης και βεβαίως των καβγάδων.» 

Ποιος είναι ο τρόπος για να προστατευτείτε; Κάντε συχνά σεξ τώρα. Όχι μόνο θα δώσετε στη σύντροφό σας ένα επιπλέον κίνητρο για να σας είναι πιστή αλλά θα δημιουργήσετε ένα δίχτυ προστασίας γύρω από τη λίμπιντο σας. Οι συχνές σεξουαλικές επαφές ‘’ασκούν’’ τον εγκέφαλο να θέλει και να περιμένει περισσότερο σεξ αργότερα στη ζωή», εξηγεί ο Jim Pfaus Pfaus. 

Ποιες καθημερινές συνήθειες σαμποτάρουν τη σεξουαλική σας ζωή 

Θα μπορούσαν οι καθημερινές σας συνήθειες να σαμποτάρουν τη σεξουαλική σας ζωή; Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου με τον εύγλωττο τίτλο ‘’Σταματήστε Nα Τον Αποκαλείτε Γλυκέ Μου, Αρχίστε Το Σεξ’’ (‘’Stop Calling Him Honey, Start Having Sex’’). 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε από τις Maggie Arana και Julienne Davis. Οι δύο γυναίκες συζήτησαν την ιδέα ότι πολλές από τις συνήθειες που έχουμε στην καθημερινότητά μας σαμποτάρουν στην πραγματικότητα τη σεξουαλική μας ζωή, χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Μία από αυτές είναι ο χαριτωμένος τρόπος που αποκαλούμε το σύντροφό μας χρησιμοποιώντας ονόματα κατοικίδιων ζώων. Στην αρχή μπορεί να ακούγεται χαριτωμένο αλλά με την πάροδο του χρόνου ο ήχος από αυτό το … χαριτωμένο όνομα μπορεί να αρχίσει να περιορίζει στην πράξη την ερωτική επιθυμία του συντρόφου μας. 

Άλλες συνήθειες που μπορούν να αρχίσουν να επηρεάζουν τη σεξουαλική σας ζωή, χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε, είναι: 

• Να έχετε ανοιχτή την πόρτα στο μπάνιο, ενώ είστε ‘’απασχολημένοι’’ 

• Να αποκαλείτε ο ένας τον άλλο ‘’μαμά’’ ή ‘’μπαμπά’’ επειδή έχετε παιδιά 

• Να συζητάτε με το έτερόν σας ήμισυ χρησιμοποιώντας λέξεις μωρουδίστικες 

• Να λέτε το ‘’σ’ αγαπώ’’ από συνήθεια, χωρίς πραγματικά να σκέφτεστε το νόημα των λέξεων 

• Να ξεχνάτε να δίνετε ο ένας στον άλλο ένα πραγματικά αισθησιακό φιλί για καληνύχτα 

• Να μην αφιερώνετε χρόνο για να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας 

• Να κάνετε σεξ ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο και την ίδια ώρα κάθε φορά 

Το βιβλίο: ‘’Σταματήστε Nα Τον Αποκαλείτε Γλυκέ Μου, Αρχίστε Το Σεξ’’ δίνει ιδέες στους αναγνώστες για το πώς να απαλλαγούν από αυτές τις καταστροφικές συνήθειες. 

To κλάμα των γυναικών ρίχνει τη λίμπιντο των ανδρών 

Η μυρωδιά από τα δάκρυα μιας γυναίκας μπορεί να καταστείλει τη σεξουαλική επιθυμία ενός άνδρα σύμφωνα με μια νέα μελέτη. 

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι τα δάκρυα από το κλάμα των γυναικών περιέχουν ένα χημικό σήμα, που μπορεί να έχει υποσυνείδητα αποτελέσματα στη σεξουαλική επιθυμία ενός άνδρα, έστω και αν αυτός δεν είναι μάρτυρας του κλάματος. 

Τα ευρήματα υποδεικνύουν ένα λειτουργικό ρόλο που μπορεί να παίξει στο κλάμα στους ανθρώπους, οι οποίοι είναι τα μοναδικά πλάσματα στο ζωικό βασίλειο που εκφράζουν τα συναισθήματά τους με το κλάμα. 

Το θέμα είναι ότι το κλάμα των γυναικών μπορεί να μειώσει την ανδρική επιθυμία και τη σεξουαλική επιθετικότητα, υποστηρίζουν οι ερευνητές. 

Η νεολαία βάζει σε δεύτερη μοίρα το σεξ και το χρήμα μετά την αυτοεκτίμησή της 

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι φοιτητές δίνουν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην αυτοεκτίμησή τους από κάθε άλλη ευχάριστη δραστηριότητα για την οποία ρωτήθηκαν σχετικά, όπως το σεξ, το καλό φαγητό, η κατανάλωση αλκοόλ, το να δουν έναν καλό φίλο, ακόμη και το να πάρουν μια επιταγή. 

«Είναι κάπως περίεργο το πώς αυτή η επιθυμία να αισθάνεται κανείς άξιος και πολύτιμος ξεπερνά σχεδόν κάθε άλλη ευχάριστη εμπειρία που μπορείτε να φανταστείτε», δήλωσε ο Brad Bushman, επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής επικοινωνίας και ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο. 

Σε δύο χωριστές μελέτες, οι ερευνητές ρώτησαν από φοιτητές πανεπιστημίου πόσο πολύ τους άρεσαν διάφορες ευχάριστες δραστηριότητες, όπως είναι το σεξ, το να πάρουν χρήματα ή το να δουν τον καλύτερό τους φίλο. Τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν πόσο πολύ θα τους άρεσε κάθε δραστηριότητα σε μια κλίμακα από το 1 (καθόλου) έως το 5 (πολύ). 

Ένα από τα θέματα για τα οποία ρωτήθηκαν ήταν οι εμπειρίες που τους ενισχύουν την αυτοεκτίμηση, όπως το να πάρουν έναν καλό βαθμό ή ένα κομπλιμέντο. 

«Διαπιστώσαμε ότι η αυτοεκτίμηση είναι πάνω από όλα τα υπόλοιπα οφέλη στο μυαλό των φοιτητών», δήλωσε ο Bushman. 

Είστε ερωτοφιλικός ή ερωτοφοβικός; 

Αν ανήκετε στην κατηγορία των ατόμων που πιστεύουν ότι το σεξ είναι κάτι φυσικό που πρέπει να το γιορτάζουμε τότε μπορείτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας ερωτοφιλικό, αλλά αν οι σεξουαλικές σας απόψεις είναι συντηρητικές και αυστηρές, τότε είστε ερωτοφοβικός. 

Για πολλούς μπορεί να μην έχει σημασία αν είναι ερωτοφιλικοί ή ερωτοφοβικοί, αλλά έχει παρατηρηθεί ότι το σε ποιον τύπο ανήκετε μπορεί να λέει πολλά για τη σεξουαλική σας ζωή. 

α)στην κρεβατοκάμαρα 
Οι ερωτοφιλικοί έχουν θετικές απόψεις για το σεξ και τη σεξουαλική τους εικόνα. Βλέπουν τη σεξουαλική οικειότητα ως μέσο για να κερδίσουν τον έρωτα, την αγάπη και το συναισθηματικό δέσιμο. Για αυτούς το σεξ είναι κάτι εξαιρετικά καλό, που μπορεί να τους βοηθήσει να κρατήσουν μια σχέση. 

Οι ερωτοφοβικοί από την άλλη πλευρά έχουν ένα προβληματάκι με όλα αυτά. Το σεξ δεν είναι κάτι που ‘’αγκαλιάζουν’’ αλλά κάτι που πρέπει να γίνει, αν πρέπει να γίνει. 

β)σεξουαλική επικοινωνία 

Το να είστε ερωτοφιλικοί λογικά σημαίνει ότι μιλάτε πιο άνετα για σεξουαλικά θέματα, ενώ μπορεί αυτή σας η ιδιότητα να επηρεάσει την ικανότητά σας να χειρίζεστε τις πληροφορίες σχετικά με το σεξ. Το να είναι κανείς ερωτοφοβικός συνδέεται με την προσκόλληση σε μύθους γύρω από το σεξ. 

γ)σεξουαλικές σκέψεις 
Οι ερωτοφιλικοί έχουν πιο πολλά σεξουαλικά όνειρα και πιο συχνά επίμονες σκέψεις για το σεξ, ακόμη και σεξουαλικές εμμονές. Οι ερωτοφοβικοί αντιμετωπίζουν τις σεξουαλικά επίμονες σκέψεις πιο αρνητικά. Τα συναισθήματα που βιώνουν είναι η ενοχή, η αποδοκιμασία και μια έντονη επιθυμία να αποφύγουν τέτοιες σκέψεις. 


men24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου