Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μπέκαμ ο... Ύψιστος

Ως άλλον... Ιησού εμφανίζει στην Γκαλερί του τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Τζόνι Κότερ και βάζει "φωτιά" στα δελτία ειδήσεων στη Μεγάλη Βρετανία, τα οποία βρήκαν και πάλι εξωαγωνιστικό λόγο για να ασχοληθούν με τον πρώην αρχηγό της εθνικής Αγγλίας.



Εμφανώς ενοχλημένη παρουσιάστηκε η κοινωνία της Μεγάλης Βρετανίας από την κίνηση του Γκαλερίστα Τζόνι Κότερ να παρουσιάσει ως άλλον... Ιησού Χριστό τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Έπειτα από εντολή των αστυνομικών αρχών ο Κότερ συμφώνησε να κατεβάσει την φωτογραφία του Μπέκαμ από την Γκαλερί του, τονίζοντας πάντως ότι δεν είχε σκοπό να προκαλέσει οποιουδήποτε τύπου έρεισμα και να ταράξει τα ούτως ή άλλος... συντηρητικά νερά στο Νησί.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει εμφανιστεί με πολύχρωμα προκλητικά εσώρουχα, έχει αλλάξει πενήντα φορές μαλλί, έχει βγάλει δική του σειρά εσωρούχων, ενώ προσφάτως - χωρίς να φταίει πάντως ο ίδιος - βρέθηκε φωτογραφία του που τον παρουσιάζει σταυρωμένο σαν τον Ιησού Χριστό!

Υπαίτιος είναι ο Γκαλερίστας Τζόνι Κότερ, ο οποίος είδε στο πρόσωπο του Μπέκαμ τον ιδανικό άνθρωπο για να περάσει το μήνυμα που ήθελε: Τα χρήματα δοξάζονται ή λατρεύονται πλέον σαν τη θρησκεία. Ο άλλοτε πρωταθλητής Ευρώπης με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποτελεί έναν από τους καλύτερους εκπροσώπους της παγκόσμιας καταναλωτικής βιομηχανίας και ο Κότερ θεώρησε ότι θα μπορούσε να τον μετατρέψει σε... ύψιστο.

"Η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι ενάντια στον Χριστιανισμό ή στην θρησκεία γενικότερα. Αυτό που θέλω να πω και να ρωτήσω είναι το εξής: Άνθρωποι σαν τον Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι Θεοί ή θνητοί;", τόνισε ο Κότερ και συμπλήρωσε: "Διάλεξα τον Μπέκαμ γιατί αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο, τον οποίο γνωρίζει όλος ο κόσμος. Θέλω να εξηγήσω ότι δεν αναφέρομαι στην θρησκεία, αλλά στα χρήματα που αποτελούν αυτοσκοπό για πάρα πολλούς ανθρώπους του πλανήτη".

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου