Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Mακιγιάζ για καστανά μάτια







Οι επαγγελματίες μακιγιέρ συνήθως συμβουλεύουν τις γυναίκες με πράσινα μάτια να μην βάζουν πράσινες σκιές,αυτές με μπλέ μάτια να μην βάζουν μπλέ σκιές κι ούτω κάθε εξής, υποστηρίζοντας πως κάνει το βλέμα να δείχνει μονότονο και να μην ξεχωρίζει το ιδιαίτερο χρώμα της ίιρδας.
Ο βασικός κανόνας είναι αυτός:
ανάλογα το χρώμα που έχει η ίριδα του ματιού μας, στο μακιγιάζ το να χρησιμοποιούμε το συμπληρωματικό της χρώμα μας κολακεύει περισσότερο.








****Έτσι, στα καστανά μάτια
ταιριάζουν σκιές στις αποχρώσεις του σκούρου μπλέ και του σκούρου μωβ-μπλέ, αλλά και οι αποχρώσεις του γκρί και του μαύρου.****














































Ωστόσο το γεγονός οτι το συμπληρωματικό του καστανού ματιού είναι το μπλέ-μωβ αυτό δεν σημαίνει οτι δεν του ταιριάζει το πράσινο,το καφέ και τα άλλα χρώματα,μιας που το καφέ δεν έχει κάποιο ακριβές συμπληρωματικό χρώμα γιατί δεν είναι βασικό χρώμα.Γι'αυτό το λόγο συπληρωματικό του μπορεί να θεωρηθεί και το πράσινο όπως φαίνεται και στο παρακάτω σχήμα.





Μάλιστα,πιστεύω οτι η καφέ και μαύρη σκιά ταιριάζει άψογα στα καστανά μάτια περισσότερο απο οποιοδήποτε άλλο χρώμα ματιού.













pinkdreams26.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου