Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι στον κόσμο!!

Κι όμως αντίθετα από ότι θα φανταζόμασταν κάτοχος αυτού του ρεκόρ δεν είναι κάποιος Μεξικανός ή Ινδός, Αλλά ένας Βρετανοας αγρότης. Ο Gerald Fowler καλλιεργεί πιπεριές στο κτήμα του στη βόρεια Αγγλία και η πιπεριά της ποικιλίας Naga Viper της φάρμας του, κατέκτησε τον τίτλο της πιο καυτής πιπεριάς στον κόσμο!

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι

Υπάρχει καθορισμένη διαδικασία για τον υπολογισμό της καυστικότητας μια πιπεριάς που δε βασίζεται στην εμπειρία των γευσιγνωστών. Η ένταση του καψίματος που προκαλεί μια πιπεριά μετράται με μονάδες της κλιμακας Scoville. Οι μονάδες καθορίζουν την ποσότητα καψεϊψίνης ((CH3)2CHCH=CH(CH2)4CONHCH2C6H3-4-(OH)-3-(OCH3))) που περιέχεται στην πιπεριά και είναι υπέυθυνη για την πικάντικη γεύση της.

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, ο κ. Fowler δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα επίπονη η βρώση της πιπεριάς. Μουδιάζει τη γλώσσα και προκαλεί έντονο κάψιμο σε όλο το πεπτικό σύστημα. Το κάψιμο μπορεί να διαρκέσει μια ώρα κατά την οποία δε θέλεις (σ.σ. ή δε μπορείς) να μιλήσεις ή να κάνεις οτιδήποτε. Είναι όμως υπέροχη εμπειρία»

Ο παραγωγός ζητάει από τους ανθρώπους να δηλώσουν εγγράφως ότι έχουν σώας τα φρένας πριν τους επιτρέψει να δοκιμάσουν το τσίλι!!!

Perierga.gr - Η πιο καυτή πιπεριά τσίλι









photos: Daily Mail, World’s Kaleidoscope

Πηγή : perierga.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου