Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Διακόσμησε το χώρο σου έστω και στο παρά πέντε

xmas_deco_shutterstock_43170994_510x340
Η Βανέσα Σουραβλιά είναι συνιδιοκτήτρια της εταιρίας 2 Link. Εδώ και χρόνια αναλαμβάνει την διακόσμηση στα «talk of the town» πάρτι την Αθήνας, ανανεώνει τις βιτρίνες στα εμπορικά καταστήματα της Benetton – Sisley ανά την Ελλάδα, ενώ είναι ο άνθρωπος πίσω από τις εορταστικές εγκαταστάσεις εμπορικών κέντρων όπως είναι το Athens Heart και το Golden Hall. Γενικώς, όπως καταλαβαίνεις, «το έχει» - και γι αυτό ζητήσαμε τις συμβουλές της. Εύκολες, γρήγορες, άμεσα υλοποιήσιμες μέσα σε λίγες μόνο γραμμές. Μας τις έδωσε: 

Βήμα πρώτο: Οι τάσεις στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση:
• Ξύλο, φυσικά υλικά, ζεστά παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα χρώματα και γενικά στροφή στην παράδοση. Αυτό «παίζει πάντα» και είναι safe επιλογή. 
• Στην πιο μοντέρνα εκδοχή της η φετινή διακόσμηση θυμάται τα παιδικά μας χρόνια. Ξυπνά αναμνήσεις. Το σπίτι μυρίζει από το ψήσιμο των γλυκών, το ξύλο αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο και ίσως το χριστουγεννιάτικο δέντρο να ξαναγίνει στολισμένο καραβάκι. 
• Kοίταξε γύρω σου. Ακόμη και οι βιτρίνες των καταστημάτων είναι στολισμένες με χειροποίητα διακοσμητικά, παιχνίδια και πολύ κόκκινο. 
• Οι ψυχρές διακοσμητικές λύσεις που κινούνταν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ λευκού και μαύρου αποτελούν παρελθόν. Τα Χριστούγεννα είναι και πάλι εδώ, έτσι όπως τα θυμόμασταν. 

Βήμα δεύτερο: Έξυπνα tricks για να ανανεώσεις το χώρο σου, χωρίς να σπαταλήσεις τον 13ο μισθό σου
 Φτιάξ' το μόνο σου: Ψάξε το σπίτι σου. Θα ανακαλύψεις σίγουρα μικρούς διακοσμητικούς θησαυρούς. 
 Αξιοποίησε καραμέλες και ζαχαρωτά για να διακοσμήσεις το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. 
• Αν έχεις παιδιά, παίξε με χειροτεχνίες. Μπορείς να κόψεις σε χοντρό χρωματιστό χαρτόνι χριστουγεννιάτικα σχήματα και να κολλήσεις επάνω χρυσόσκονη ή κρυσταλλιζέ ζάχαρη που δίνει μια μοναδική γυαλάδα ή φιλοτέχνησέ τα με μικρά κομμάτια υφάσματος. 
• Αν πάλι θέλεις οπωσδήποτε να προμηθευτείς από την αγορά κάποια προϊόντα, κατευθύνσου στην οδό Ανθέων (στα κάτω Πατήσια). Εκεί θα βρείς μεγάλα καταστήματα με είδη διακόσμησης σε πολύ χαμηλές τιμές. 

Βήμα τρίτο: Tips για ένα ξεχωριστό art de la table:• Αγόρασε γκι. Ξεκολλήστε από πάνω τους κόκκινους καρπούς και σκορπίστε τους πάνω σε ένα λευκό τραπεζομάντιλο. 
• Δημιουργήστε συνθέσεις με ρόδια, γκι και κεριά. 
• Πάρτε πορτοκάλια, κολλήστε πάνω κομμάτια γαρύφαλλο και τοποθετήστε τα επάνω στα καλοριφέρ: θα ανακαλύψετε ένα μοναδικό φυσικό αρωματικό χώρου. 
• Βάλτε μέσα στα γυάλινα βάζα που έχετε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τοποθετήστε τα σε διάφορες γωνίες του σπιτιού. 
• Σκορπίστε καρπούς με τον φλοιό τους στα τραπέζια που συμβολίζουν την ευχή για καλή σοδιά τη χρονιά που έρχεται. 

Τελείωσες!

(πηγή: Stylewatch)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου