Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Μικρά μυστικά αποτρίχωσης!


Το να απαλλαγείς από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα κάνοντας αποτρίχωση στο σπίτι δεν είναι τόσο δύσκολο ή «τρομακτικό» όσο φαντάζεσαι. Μην αφήσεις τρίχα για τρίχα. Στα πόδια, τη μασχάλη, στην περιοχή του μπικίνι.

Διάλεξε τον τύπο κεριού

Στην αγορά. Υπάρχουν πολλά προϊόντα με τα οποία γίνεται η αποτρίχωση εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Μπορείς να διαλέξεις ταινίες με κρύο κερί ή κερί που χρειάζεται ζέσταμα. Στην περίπτωση του κεριού που χρειάζεται ζέσταμα (π.χ. αν πρέπει να μπει στο φούρνο μικροκυμάτων), τήρησε τους χρόνους που αναγράφονται στην συσκευασία έτσι ώστε να γίνει τόσο ρευστό, όσο χρειάζεται για να απλωθεί σωστά

Όταν το ζεστάνεις, μη βάζεις αμέσως μεγάλη ποσότητα στο σημείο που θες να αποτριχώσεις. Δοκίμασε προσεκτικά με το δάχτυλό σου τη θερμοκρασία, για να καταλάβεις αν μπορείς να την ανεχτείς.

Τips:

Καθάρισε επιμελώς και έπειτα στέγνωσε καλά, την περιοχή που θα αποτριχώσεις. Κάθε ίχνος λιπαρότητας θα δυσκολέψει την διαδικασία. Μη κάνεις αποτρίχωση αμέσως μετά το μπάνιο. Δώσε στο δέρμα σου το χρόνο που χρειάζεται για να κλείσουν οι πόροι. Έτσι ο πόνος ελαχιστοποιείται και δεν τραυματίζεται το δέρμα. Όσο πιο γρήγορα τραβήξεις την ταινία, τόσο λιγότερο θα πονέσεις και τόσο καλύτερα θα αφαιρεθούν οι τρίχες σωστά σε όλο το σημείο. Προμηθεύσου μία ενυδατική κρέμα που μειώνει σταδιακά την τριχοφυΐα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου